Actualitat Coronavirus SARS-CoV-2 (12.03.2020)

Dimarts, 3 de març de 2020 a les 00:00

Donada l’activació d’emergència de salut pública internacional pel nou coronavirus SARS-CoV-2 que va iniciar-se a la Xina, des del Sistema de Salut de Catalunya i arran dels casos importats d’altres països s’ha extremat tot el sistema de vigilància epidemiològica per a aquesta fase de contenció, detecció de possibles casos, confirmació, aïllament, tractament i estudi de contactes. L’objectiu principal de l'actuació sanitària és evitar la propagació del virus, d’elevada contagiositat, aïllant les persones potencialment malaltes. Tot i aquesta elevada contagiositat, el 80% dels casos són lleus, i només pot revestir gravetat en els casos de persones que tinguin altres malalties o factors de risc (2-5%).

Com a mesures de protecció, la població general no ha de fer res d'especial, més enllà d'aplicar les mesures higièniques recomanades per a evitar el contagi de qualsevol infecció respiratòria, especialment rentar-se sovint les mans i tapar-se la boca i el nas amb l'avantbraç en tossir o esternudar.

Per tal que tingueu tota la informació i que pugueu traslladar un missatge de serenitat i calma, us fem arribar el material divulgatiu sobre el coronavirus SARS-CoV-2 que s’ha elaborat des del Departament de Salut per tal que el pugueu difondre a la ciutadania a través dels vostres canals de comunicació.

Informació genèrica

Per a més informació, podeu consultar http://canalsalut.gencat.cat/coronavirus que s’està actualitzant constantment.

Darrera actualització: 13.03.2020 | 11:09