Descarregueu-vos el justificant de desplaçaments

Dimarts, 24 de març de 2020 a les 00:00

La Generalitat ha activat un certificat per justificar els desplaçaments per part de la ciutadania durant l'Estat d'Alerta vigent.

Aquest certificat d'autoresponsabilitat l'emplena i signa la mateixa persona que farà el trajecte des de casa.  No és un certificat obligatori, però si recomanable.  L'objectiu és que la ciutadania pugui explicar el motiu del seu desplaçament, i que els agents podran comprovar si s'ajusta o no a realitat i als casos legals permesos davant l'actual situació de crisi sanitària pel coronavirus.

Per quins motius puc desplaçar-me?

Els casos que permet al·legar aquest document són aquests:

-  Adquisició d'aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat.

- Assistència a centre, servei o establiment sanitari.

- Desplaçament al lloc de treball per efectuar la prestació laboral, professional o empresarial

- Retorn al lloc de residència habitual

- Assistència o atenció a persones grans, menors d'edat, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables.

- Desplaçament a entitat financera o d'assegurança. També es contempla la possibilitat que hi hagi una causa de força major o situació de necessitat, que s'ha d'especificar.

Què passa si surto de casa sense justificació?

Si no es compleix el confinament i es fa un desplaçament sense justificació, el ciutadà serà sancionat amb multes que van dels 100 als 600.000 euros en aplicació de la 'llei mordassa'.
 

Darrera actualització: 24.03.2020 | 09:28