Avui és el Dia Internacional de la Solidaritat Humana

Dimecres, 20 de desembre de 2017 a les 08:05

L’Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar el 20 de desembre com a Dia Internacional de la Solidaritat Humana.

L'organització de les Nacions Unides està convençuda que la promoció de la cultura de la solidaritat i l’esperit de compartir és important per la lluita contra la pobresa.

La solidaritat s’identifica en la Declaració del Mil·lenni com un dels valors fonamentals per a les relacions internacionals en el segle XXI i per aquells que sofreixen o tenen menys es puguin beneficiar de l’ajut dels més acomodats. En conseqüència, dins del context de la globalització i el repte de la creixent desigualtat, l’enfortiment de la solidaritat internacional és indispensable.

La solidaritat és l’estàndard en el treball de les Nacions Unides que des del seu naixement ja va atraure als pobles del món per promoure la pau, els drets humans i el desenvolupament econòmic i social. L'organització va ser fundada sota la premissa bàsica de la unitat i l’harmonia entre els seus membres.

El 25 de setembre de 2015 els líders mundials van adoptar un conjunt d’objectius globals per erradicar la pobresa, protegir el planeta i assegurar la prosperitat per a tothom com a part d’una nova agenda de desenvolupament sostenible. Cada objectiu té fites específiques que s’han d’assolir en els propers 15 anys.

Però per assolir aquestes fites tot el món ha de fer la seva part: Els governs, el sector privat i també la societat civil.

Darrera actualització: 19.12.2017 | 14:30