Avui és el Dia Mundial de la Diabetis

Dimarts, 14 de novembre de 2017 a les 09:05

El Dia Mundial de la Diabetis se celebra el 14 de novembre amb l’objectiu de donar a conèixer aquesta malaltia i sensibilitzar la societat envers la diabetis.

La diabetis -diabetis mellitus- és una malaltia en la qual el nivell de glucosa (sucre) de la sang es troba alterat. El nivell augmenta perquè el cos és incapaç de metabolitzar-la bé. Segons dades de la Fundació Internacional de la Diabetis, la diabetis afecta 387 milions de persones arreu del món, el 46,3% de les quals no sap que la pateix. Aquesta xifra pot arribar a 600 milions de persones l’any 2035.

A Catalunya, el nombre estimat de persones amb diabetis se situa al voltant de les 550.000 persones. Segons l’Enquesta de Salut de Catalunya (ESCA) de l’any 2014 un 7,4% de la població de 15 anys o més declara que pateix diabetis.

Un mal control i la mateixa evolució de la malaltia afecten la qualitat de vida del diabètic, provoquen un augment de la taxa de malalties cardiovasculars i de la mortalitat, que és 3 vegades superior a la de la població general. Una dieta adequada i personalitzada, juntament amb la pràctica regular d’exercici físic i mantenir un pes adequat són factors que contribueixen a tenir un menor risc de desenvolupar diabetis.

 

Font:
Col·legi de Farmacèutics de Barcelona

Darrera actualització: 14.11.2017 | 08:46