Avui somriu

Divendres, 6 d'octubre de 2017 a les 06:05

Somriure és una actitud davant la vida i el millor complement en el dia a dia

Avui el primer divendres d'octubre se celebra el Dia Mundial del Somriure.  La idea va sorgir de Harvey Ball, artista comercial, creador el 1963 de la Smiley Face que es va convertir en símbol internacional de bona voluntat. L’any 1999 Harvey va impulsar la idea de celebrar, cada primer divendres d’octubre, el dia del somriure, i després de la seva defunció, l’any 2001, es va crear la Harvey Ball World Smile Foundation, en honor al dissenyador.

Harvey Ball creia que cadascun de nosaltres té la capacitat de fer una diferència positiva en aquest món i va viure d’acord a aquesta creença. Sabia que qualsevol intent de millorar el món, no importa com sigui de petit, val la pena. I va comprendre el poder d’un somriure.

En compliment d’aquesta filosofia, la Harvey Ball World Smile Foundation se centra en iniciatives benèfiques de base petita, que d’una altra manera reben poca atenció o finançament, per intentar contagiar als altres amb un somriure.

Somriure té molts beneficis per a la salut que cal conèixer.  En somriure, el cervell allibera endorfines, les quals són responsables de baixar els nostres nivells d'estrès, fet que contribueix a fer-nos sentir feliços.  Riure, també expandeix els pulmons, estira i relaxa els músculs del cos i estimula la homeòstasi.  El somriure és una expressió atractiva amb més probabilitats d'atraure la gent cap a nosaltres en lloc d'allunyar-los.  És un llenguatge universal que no té cost i a més, es contagia. 

És recomenable, doncs, envoltar-se de persones, familiars o amics, que provoquin rialles.  D'aquesta manera un es desenvolupa en un ambient més saludable, el qual aporta grans beneficis en la salut i en la psicologia de la persona.

Avui, si no cada dia,  no oblideu de fer almenys un somriure.

Darrera actualització: 05.10.2017 | 11:55