Cànoves i Samalús a la presentació de Cantània 2018

Divendres, 25 de maig de 2018 a les 12:05

El passat dimecres 16 de maig l’alcalde Josep Cuch i la regidora de Cultura, Carme Barrio, van assistir a un tast de l’espectacle Cantània que enguany, com ja s’informava prèviament,  porta per títol Partícules. 

L’acte va tenir lloc al  Teatre Auditori de Granollers i estava enfocat per donar més detalls d’aquest projecte a les entitats que hi participen. Altres alcaldes i regidors de la comarca van assistir en aquest espectacle, doncs aquesta iniciativa musical compta amb la participació de 32 municipis del Vallès Oriental i del Consell Comarcal, que col·laboren econòmicament.

L’Ajuntament de Cànoves i Samalús és un dels 32 ajuntaments que inverteix en aquest projecte.   Per segon any consecutiu, aportarà enguany 158,40€ pels 30 alumnes de 6è de l’escola L’Estelada que hi participen.

El proper divendres u de juny es farà la primera de la setze funcions que interpretaran aquest any “Partícules”.  En total passaran per l’escenari del Teatre Auditori 4.300 alumnes, que corresponen a 98 escoles de 32 dels 39 municipis que hi ha al Vallès Oriental. Tots representaran Partícules, un muntatge que va començar a preparar-se fa 3 anys i que explica l’origen de l’univers.  Cal tenir en compte que aquests concerts només són com la punta de l’iceberg d’un projecte que també inclou formació continuada.

“Partícules”, com s’ha dit, és una cantata que transporta a l’origen i l’evolució de l’univers.  Ara fa uns 13.800 milions d’anys, quan hi va haver una gran explosió de magma espès que, de cop, es va expandir. En els primers instants, es varen crear les quatre dimensions que ara anomenem "espaitemps": tres d'espai i una de temps. També des d'aquests primers instants, apareixen les partícules. Primer en forma d'una mena de sopa caòtica i incandescent. Després, mentre l'univers progressa i la temperatura es va refredant, sorgeixen agrupacions de partícules que originen els àtoms i combinacions d'àtoms que compondran els elements amb els quals es crearà la matèria. Així, a mida que l'Univers avança en la dimensió temporal i es refreda, sorgiran tota mena de combinacions de partícules que crearan galàxies, estrelles, planetes. En un d'ells, anomenat Terra, milers de milions d'anys més tard, aquestes combinacions de partícules i d'elements produiran aigua i altres components que faran sorgir la vida.

Cantània és un projecte musical i educatiu que va néixer l’any 1991 a Barcelona i el 2001 va sortir per primer cop per fer-se a Granollers.

Darrera actualització: 24.05.2018 | 18:47