Darrers dies per a sol·licitar el bo social elèctric

Dijous, 20 de setembre de 2018 a les 14:05

Malgrat la proximitat del termini per demanar el bo social elèctric, es calcula que només han sol·licitat la renovació 650.000 usuaris.

Això implicaria que 1,8 milions d'antics beneficiaris encara no haurien fet la gestió de renovació el passat 31 de juliol.

Cal recordar que el Ministeri per a la Transició Ecològica ha posat en marxa una aplicació web que permet consultar si hi tenim dret i com sol·licitar-ho.

El bo social d’electricitat és un descompte en la factura elèctrica d’un 25% per als consumidors vulnerables que cumpleixin els requisits establerts i d’un 40% per als consumidors vulnerables severs que també cumpleixin els requisits establerts.

Si a més, el consumidor es troba en una situació de risc d’exclusió social,  perquè està rebent des dels serveis socials de l’Administració ajuts econòmics que abonen el 50% com  a mínim del consum elèctric, no haurà d’assumir el cost restant de la factura elèctrica i, en el cas d’aquells consumidors que es troben impossibilitats temporalment per fer-se càrrec dels pagaments, no es podrà interrompre el subministrament elèctric.

 

Font:
Diputació de Barcelona
Ministeri per a la Transició Ecològica

Darrera actualització: 20.09.2018 | 13:04