Fibra òptica a Cànoves, ara si!

Dilluns, 29 de gener de 2018 a les 06:05

Des de l’entrada del nou equip de govern, ara fa una mica més de dos anys i mig, que la regidoria de Noves Tecnologies, encapçalada per David García, va tenir molt clar que volia portar la fibra òptica al municipi. 

Si bé la fita es va assolir relativament de forma ràpida al nucli de Samalús, el camí traçat per a Cànoves ha estat molt llarg i ple de promeses sense complir per part de la companyia de telefonia, pel que fa als terminis del desplegament i posada en marxa d’aquest servei. 

Però finalment, després de grans dosis de paciència, perseverança i tenacitat, des del Consistori es pot afirmar avui que a Cànoves es podrà contractar aquest servei a partir de febrer.  Així es pot confirmar en base el comunicat rebut avui directament del tècnic responsable de l’empresa Lyteica, encarregada del desplegament que, per començar, proporcionarà aquesta setmana mateix una cobertura del 95% amb el que un total de 1.300 llars podran disposar de fibra òptica.

Ja es va explicar que  el cost íntegre del desplegament de fibra òptica va a càrrec de la companyia Telefónica de España, SAU i no compromet al ciutadà a contractar-ne el servei si aquest no ho desitja.

Una xarxa de nova generació

La fibra òptica és el mitjà de transmissió utilitzat a les millors xarxes de dades. Amb la fibra òptica s’obté una experiència diferencial a l'hora de navegar per Internet, veure TV i jugar on-line. Permet gaudir immediata i simultàniament de diversos canals de TV d’alta definició, de connexió a Internet fins a 500Mb i d’altres. 

L’Ajuntament de Cànoves i Samalús es mostra molt satisfet per la fita assolida després de tant temps procurant per una bona connexió al món.  Ara per fi, el municipi millorarà excel·lentment la seva posició en la xarxa digital i gaudirà d’un servei notable que repercutirà positivament tant a la ciutadania com a les empreses locals.

Darrera actualització: 26.01.2018 | 13:47