La 28ª Fira de Sant Ponç a Cànoves

Divendres, 11 de maig de 2018 a les 12:05

Cànoves i Samalús celebra aquest cap de setmana la 28a Fira-Mercat de Sant Ponç.

Però la primera que organitza l’Ajuntament de Cànoves i Samalús des que el passat mes de febrer el govern local acordava en Junta de Govern assumir l’organització d’aquest esdeveniment.

Tot va començar fa 28 anys com una petita trobada dels amants de les herbes remeieres, les plantes i els dolços, que organitzava l’Associació Cívica i Cultural de Cànoves i Samalús i que amb el temps ha crescut i s’ha diversificat molt. Edició rere edició la Fira ha anat incorporant noves activitats fins que ha esdevingut una de les més importants del seu gènere.  Ara el relleu ha canviat de mans. 

Aquest 12 i 13 de maig, doncs,  i ubicada novament al recinte de l’ajuntament, tindrà lloc aquesta festa popular d'arrel tradicional que ofereix al visitant productes naturals i artesanals, d'entre els que destaquen les mels, les fruites confitades, els patés, els pastissos, les coques, els formatges artesans i els embotits.  I en la seva vessant més artesana, s’hi troben treballs en vidre, fusta, terrissa, cuir, cotó i d’altres materials naturals. 

És durant els primers dies de maig que moltes ciutats i pobles organitzen fires per mostrar el poder guaridor dels productes que ofereix la natura, i, d'aquesta manera, recordar la importància que tenen les plantes en la nostra vida quotidiana.  Moltes d'aquestes fires duen el nom de Sant Ponç, patró dels herbolaris.

 I per aquells que busquen la seva mitja taronja mengeu pomes ja que, segons la tradició, es diu que aquella persona que es mengi una de les pomes beneïdes que hi ha a l'altar dedicat a Sant Ponç trobarà parella l'any següent... 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Darrera actualització: 11.05.2018 | 21:37