La Diputació desplega la fibra òptica al llarg de les seves carreteres

Dijous, 3 de maig de 2018 a les 18:05

La Diputació de Barcelona iniciarà aquest mes de maig les obres per fer les canalitzacions necessàries per desplegar la fibra òptica al llarg de 22 quilòmetres que recorren les carreteres de la seva titularitat en el seu pas pel Vallès Oriental.

La carretera BP 5107, que passa pel poble de Samalús, Cànoves Residencial, La Rosaleda, Les Garrigues i Can Sebastianet, la BP 5109 i la BV 5108, que passa per Ca l’Esmandia fins a Cardedeu, són els trams on s’invertirà part de la inversió que la Diputació destina a la xarxa de carreteres de la  província de Bacelona de la seva titularitat.   

Així ho fa saber l’alcalde Josep Cuch que va assistir a l’acte presentació del projecte on es convidaven als alcaldes de la comarca i que va tenir lloc a la Seu de l’Arxiu Comarcal del Vallès Oriental, a Granollers la setmana passada.

D’aquesta manera, Cànoves i Samalús i les poblacions veïnes es podràn beneficiar dels serveis que aquesta infraestructura aportarà com a bé comú, com és la contractació d’altres teleoperadores per contractar el servei d’Internet, per exemple. 

El projecte global té un cost aproximat de 19 milions d’euros, dels que 1.733.800 euros es destinen al Vallès Oriental.  Es preveu que la primera fase finalitzi abans que acabi aquest any. Aquesta consisteix en fer passar un tub al voral de la carretera mitjançant una rasa.  Això suposarà una ampliació de la carretera amb un metre més de voral que els vehicles podran utilitzar, fet que també repercutirà en la millora de la seguretat. 

A més, la instal·lació permetrà disposar de carreteres intel·ligents, les anomenades smart roads, que també treballaran per la seguretat d’aquests vials, ja que disposaran de tot un conjunt de sensors al llarg del seu recorregut que han de permetre, per exemple, avisar si hi ha glaçades a la calçada, si hi ha un accident a poca distància o si hi ha ciclistes.

El projecte s’ha fet de forma coordinada amb el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat (CTTI) i l’acord permetrà a la corporació reservar conductes per al seu possible ús en serveis tecnològicament avançats d’autoprestació sobre les carreteres.

La Diputació de Barcelona juntament amb els ajuntaments de la demarcació treballen per fer arribar la fibra òptica a tots els municipis de la província per garantir un servei de qualitat i assequible per a la ciutadania.

Darrera actualització: 03.05.2018 | 17:57