La nit dels malsons

Dimarts, 13 de juny de 2017 a les 15:05

Gairebé 3 centenars de participants pujaven a l’escenari  del Teatre Auditori de Granollers, entre els quals hi havia alumnes de l’Escola l’Estelada. 

Aquest passat diumenge tenia lloc una de les sessions del projecte Cantània a la Sala Gran del Teatre Auditori de Granollers. L’Escola l’Estelada, i 6 centres més actuaven en aquesta sessió. 

La Cantània és un projecte participatiu que enguany s’ha celebrat al llarg dels dies 2,3, 4, 7, 8,9, 10 i 11 de juny sota el títol de “La nit dels malsons”.  Les escoles que hi participen treballen una obra durant l’any.  La gran final és la interpretació dels alumnes, una experiència musical inoblidable damunt de l’escenari.

El projecte Cantània es desplega en 15 funcions que apleguen la participació de més de 90 escoles i 4.000 nens i nenes dels 31 municipis participants de la comarca del Vallès Oriental, entre ells el de Cànoves i Samalús.

La nit dels malson parla d’en Lluc, un jove de 9 anys que és molt poruc i que no vol anar de colònies, perquè hi fan activitats que li fan pànic.  La nit abans d’anar-hi, la Guardiana de la por ensenya a en Lluc, mitjançant un viatge que li fa fer a través dels malsons, que tenir por no és dolent.  En Lluc, finalment, entén que tenir por és normal i decideix ser valent per poder anar a les colònies on s’ho passa molt i molt bé.

Ja fa anys que es porta a terme aquest projecte i des de l’any 2002 se celebra a la Sala Gran del Teatre Auditori de Granollers.  Havia sigut un projecte de participació gratuïta, però amb l’augment de participants que s’ha anat consolidant any rera any, s’ha fet necessari que els ajuntaments hi contribueixin.  Mitjançant un conveni amb la direcció, els ajuntaments mostren la seva voluntat de seguir duent a terme el projecte Cantània i facilitar la participació dels alumnes de la comarca. 

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Cànoves i Samalús ha aportat enguany 234,96€ pels 33 alumnes que hi participen, és a dir, un cost per alumne de 7,12€.
L’Alcalde, Josep Cuch, i la regidora d’Ensenyament, Carme Barrio, que hi assistien en aquesta ocasió com a pares, agraeixen la dinàmica i la feina que gestiona el professorat de sisè de l’Escola l’Estelada per fer partícep al seu alumnat a aquest tipus d’esdeveniments culturals i propulsar-lo a l’escenari comarcal.  Una manera més de promocionar el nom del municipi arreu. 

Darrera actualització: 14.06.2017 | 08:08