La Ruta dels Íbers inclourà Lauro

Dimecres, 16 de maig de 2018 a les 14:25

El jaciment arqueològic Puig del Castell de Samalús formarà part dels itineraris ibèrics que conté la Ruta del Ibers.

La Ruta dels Ibers és un projecte de turisme cultural impulsat pel Museu d’Arqueologia de Catalunya des de l’any 1998 i que té com a objectiu difondre els grans conjunts de l’arqueologia ibèrica del nostre país.

Aquesta Ruta està integrada per diferents itineraris que mostren els escenaris propis de cadascuna de les tribus ibèriques que ocupaven el nord-est peninsular.  Aquest projecte té en compte tot allò que fa ressaltar els valors paisatgístics, culturals i, fins i tot, gastronòmics i de la cultura popular, propis de cada zona.

Tan és així, que el govern local, a proposta de l’arqueòleg que porta les direcció de les excavacions al jaciment ibèric de Castell del Puig de Samalús, Marc Guàrdia, s’ha mostrat molt interessat en incloure aquest jaciment dins de l’itinerari de la Ruta dels Ibers.

Per fer-ho possible, l’Ajuntament com a entitat responsable que és de la gestió del jaciment arqueològic, ha formalitzat l’incorporació d’aquest jaciment a la Ruta dels Ibers mitjançant un conveni que ha signat amb el Museu d’Arqueologia de Catalunya i que tindrà una durada de quatre anys.

El govern local es mostra sempre favorable a impulsar les accions necessàries per donar a conèixer el patrimoni arqueològic i demés aspectes culturals i populars del municipi a la societat civil.

Darrera actualització: 16.05.2018 | 14:31