L’Ajuntament treballa per promoure la indústria local

Dilluns, 5 de març de 2018 a les 13:05

L’objectiu és fomentar projectes d’interès públic o social que promoguin la competitivitat de la indústria local.

L’Equip de Govern ha aprovat l’adhesió de l’Ajuntament de Cànoves i Samalús al projecte que sol·licita el Consell Comarcal del Vallès Oriental a la Diputació de Barcelona, en el marc de la convocatòria de subvencions del Programa Ocupació a la Indústria Local 2018-2020.

L’objectiu de la convocatòria és fomentar projectes d’interès públic o social que tinguin per finalitat la promoció de la competitivitat de la indústria local i que es fonamenten en una estratègia territorial de desenvolupament econòmic, a través del desplegament d’accions de desenvolupament competencial i retenció del talent de persones en situació d’atur i/o de promoció professional de persones que ocupen un lloc de treball en condicions precàries.

Les característiques especials d’aquest programa recomanen la col·laboració de diverses entitats locals en la coordinació per a l’execució conjunta de les actuacions, en un abast territorial de caràcter supramunicipal, que suposi una major sinèrgia entre els agents del territori i afavoreixi el desenvolupament local.

El projecte tindrà una durada prorrogable fins el desembre de 2020 i Diputació de Barcelona compte amb un pressupost per l’execució del conjunt de projectes de la província de 400.000€ per al 2018, 1.600.000€ per al 2019 i 2.000.000€ per al 2020.

L’Ajuntament de Cànoves i Samalús s’adhereix en aquest programa en qualitat de participant i això el compromet a estar adherit a la Taula Vallès Oriental Avança, a disposar de Servei Local d’Ocupació, que en aquest cas manté un conveni amb el CSTEC de Cardedeu, també es compromet a implicar-se i a participar activa i coordinadament en facilitar la informació d’empreses susceptibles a participar al programa, així com fer-ne difusió a potencials beneficiaris.

Per participar en aquest Programa, l’Equip de Govern ha signat un conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal en que fa palès l’interès de l’Ajuntament a col·laborar en aquest Programa com a entitat participant, com s’ha esmentat. 

Tot i que al municipi no existeix indústria, l’Equip de Govern considera que participar en aquest programa sempre suposa millorar la indústria comarcal on també hi treballen persones del nostre municipi. 

Darrera actualització: 05.03.2018 | 12:26