L’antena de la discòrdia

Divendres, 2 de febrer de 2018 a les 07:05

La seva instal·lació va ser l’inici de llargs mals de cap per aquests veïns que, d’una banda, han patit cert mal tracte i falta de respecte per part de l’empresa en qüestió i, de l’altra, de la desatenció per part del consistori d’aquell moment.

 

Fa aproximadament dues dècades que es va instal·lar una antena repetidora de telecomunicacions al turó de la Ferreria just al costat de Ca l’Alsina.  Els veïns de la zona van veure alçada aquesta infraestructura de ferro al costat mateix de casa seva, sense que haguéssin rebut abans cap mena de notificació al respecte per part de l’empresa de telefonia o del consistori regent aleshores.

Aquell dia va ser l’inici de llargs mals de cap per aquests veïns que, d’una banda, han patit cert mal tracte i falta de respecte per part de l’empresa en qüestió i, de l’altra, de la desatenció per part del consistori d’aquell moment.

Després de repetides i desateses sol·licituds adreçades a l’ajuntament per part dels veïns afectats amb l’objectiu d’arribar a una negociació amb les parts implicades per acordar retirar aquesta infraestructura i col·locar-la a un lloc més adient, no va ser fins el 2012 que el consistori  va obrir un expedient a la causa.  Un expedient que posava en evidència que les instal·lacions no s’adecuaven a la legislació vigent i que, si més no, almenys va privar aquesta infraestructura de qualsevol actualització tècnica de radiocomunicacions que perllongués la durabilitat d’aquest equipament.

L'alcalde d’aleshores sol·licitava per fi el canvi d’ubicació de l’antena a la companyia de telefonia i requeria al mateix temps, que aquesta aportés tota la documentació justificativa relativa al compliment de tots els requisits ambientals, a les restriccions a l'exposició als camps electromagnètics, a les distancies de protecció i a les normes tècniques de telefonia mòbil i altres instal·lacions de radiocomunicació.

Sense voler entrar en més detall d’un procés realment llarg i farcit de requeriments administratius d’una banda, i desobediències per la part denunciada, de l’altra, es pot dir que a dia d’avui el problema ha estat resolt d’una vegada per totes.

L’alcalde Josep Cuch, amb el seu tarannà proper i negociador, juntament amb el regidor de Noves Tecnologies, han arribat per fi a un acord amb la companyia de Telefónica de España, SAU que, mitjançant un conveni que es va signar el passat 23 de gener, l’empresa es compromet a traslladar aquestes instal·lacions de telecomunicacions allà on s’ubiquen les altres antenes d’altres companyies i que queden apartades del veïnatge. 

D’aquesta manera, els veïns queden alliberats d’aquesta molèstia que amenaçava enquistar-se, el paissatge guanya en imatge i, en general, la ciutadania guanya en millor cobertura 3G i 4G ja que s'amplia la potència d'aquestes antenes.

El consistori es mostra novament satisfet per haver eliminat un altre conflicte farregós i restablir així la qualitat de vida que alguns ciutadans havien perdut a casa seva.

Darrera actualització: 01.02.2018 | 19:47