Milloren els serveis de pagament electrònics

Dimarts, 27 de febrer de 2018 a les 10:05

Els consumidors es beneficien d’uns pagaments electrònics més econòmics, segurs i innovadors.

Els  consumidors europeus ja poden aprofitar plenament els avantatges de realitzar pagaments en línia de béns i serveis gràcies a la introducció de noves normes que fan més econòmics, fàcils i segurs els pagaments electrònics.

La Directiva sobre serveis de pagament revisada que s’aplica des del passat gener, té per objecte modernitzar els serveis de pagament europeus en benefici dels consumidors i les empreses, de manera que se segueixi el ritme d’aquest mercat en ràpida evolució.

El vicepresident Valdis Dombrovskis, responsable d'Estabilitat Financera, Serveis Financers i Unió dels Mercats de Capitals, explica que aquesta norma és un altre pas vers la creació d’un mercat únic digital dins la UE.  Així mateix, també explica que la normativa promou el desenvolupament d’uns pagaments mòbils i en línia innovadors, que repercutiran positivament en pro de l’economia i el creixement.

Mitjançant l’aplicació d’aquesta directiva sobre serveis de pagament es prohibeixen els recàrrecs per pagament amb targeta de crèdit i dèbit. D’aquesta manera, els consumidors de la UE poden estalviar-se més de 550 milions d’euros cada any i estaran millor protegits a l’hora de fer pagaments.

 

Font:
Diputació de Barcelona

Darrera actualització: 27.02.2018 | 10:20