Nova plata per Irene Valencia

Dimarts, 24 d'octubre de 2017 a les 07:05

Irene Valencia es va endur la plata de la Champions League, el campionat més important per als clubs de horse-ball.

L’equip de horseball del club d’Equitació Esportiva de Cardedeu (CEEC), on hi juga la nostra esportista Irene Valencia, es va endur la plata de la Champions League, el campionat més important per als clubs de horse-ball i que des de l'any 2015 hi ha la categoria femenina.

La final va tenir lloc a Beja (Portugal) del 28 al 30 del passat setembre, amb un seguit de partits molt durs que les va portar a la final contra l’equip femení italià, format aquest principalment per jugadores de la selecció italiana.  Van acabar la primera part empatades a 4, però a la segona part les italianes es van escapar per 2 punts.  Va ser un partit molt igualat on les italianes finalment es van acabar emportant l’or.

Irene Valencia, contenta amb el seu cavall que ha estat a l’alçada en tot moment, se sent igualment orgullosa del resultat obtingut amb el seu equip, ja que aquest ha estat una campionat d’alt nivell i, a més, explica que  ha vist una millora en general en el seu equip respecte temporades passades.

Per aquells que desconeguin aquesta modalitat esportiva, horseball és un esport amb normes del rugby, de l’equitació i del bàsquet.  És un joc que enfronta dos equips de quatre jugadors per costat que han de recollir del terra (sense desmuntar) una pilota embolicada en un reixat de sis nanses de cuir i que a través d’un conjunt de passes i defenses l’han d’introduir a unes cistelles fixes en els extrems del camp.  L’objectiu és aconseguir el major nombre possible de cistelles a l’equip contrari.

El campionat més important és el Campionat Mundial de Horseball. Altres campionats internacionals són el Campionat Europeu Femení i la Champions League que oposa els quatre millors equips dels quatre països millor posicionats. 

A nivell estatal hi ha quatre lligues: la Catalana, la Gallega i la Nohb (Navarra, Castella i Lleó i Madrid), i finalment hi ha la Copa Española de les Seleccions Autonòmiques.

Des de la Regidoria d’Esports es dona suport a les iniciatives que els esportistes del municipi proposen. 

Felicitats campiona!!

Darrera actualització: 24.10.2017 | 08:23