Nova victòria del Gamarús Raid Team

Dijous, 13 de desembre de 2018 a les 14:00

De l'1 al 8 de desembre ha tingut lloc la 15a edició de la Marroc Challenge 2018: La Winter Edition. 

El Gamarús Raid Team ha tornat a participar en aquesta prova 4x4 que s’ha desenvolupat per etapes al llarg dels deserts marroquins, començant per la ciutat de Midelt i acabant sis dies després a la ciutat mediterrània de Saidia, on als participants i l’organització els esperava una gran festa a la platja.

Dins la categoria Adventure TC, l’equip del Gamarús Raid Team, capitanejat pel veterà Dídac Soto i acompanyat per la copilot barcelonina Irene, ha tornat a assolir la victòria davant una de les edicions més exigents i més aventurera fins ara dissenyades.  La dificultat del traçat s’ha basat aquesta vegada pel pas per més zones de dunes (amb 300 metres d’alçada algunes d’elles) i més quilòmetres sobre sorra.  El Gamarús Raid Team tornava a pilotar el 4x4 Toyota Rav4 de la passada edició d’hivern, que el tallers Buiza de Cardedeu s’han encarregat de modificar a consciència per afrontar aquesta dura prova.

La manca de reductora del seu Toyota Rav4 ha estat un element més de dificultat pels joves pilots alhora de travessar aquestes bastes extensions sorrenques, fet que els ha obligat  a fer un actuació molt més tècnica per poder superar els diferents obstacles.  A més, la cursa se’ls va complicar durant la 2 etapa per causa d’una averia que van patir a la caixa de direcció i que haurien d’anar controlant al llarg del recorregut per poder arribar a Saidia.

Durant la 3a etapa, que transcorria pel vast territori d’Iriki on els equips feien la volta complerta, també van haver de fer front a una tempesta de sorra que restava visibilitat, fet que dificultava notablement la conducció.  Els vehicles que es trobaven en aquell moment amb el Gamarús Raid Team van col·locar-se en fila índia darrera d’aquest per conduir, dins l’adversitat del moment, amb seguretat i a pas de tortuga durant una hora, que és el que va durar la tempesta.  Malgrat tot i paradoxalment, l’equip de Soto es va classificar primer en aquesta etapa i això els donava més punts, per tant,  més marge de quilometratge que, no només els proporcionava més avantatge sobre la resta d’equips sinó que gaudirien d’una conducció més relaxada al llarg de les etapes posteriors.

La Marroc Challenge és un raid de baix cost que combina la competició, l'aventura i la solidaritat. Aquesta nova edició s’ha dissenyat per ser una gran aventura per  redescobrir els meravellosos paisatges que ofereix el Marroc.  El recorregut s’ha adaptat pels diferents tipus de vehicles de tracció 4x2 i 4x4 i, com a novetat, s’ha reduït el quilometratge i la dificultat per la categoria C1 (cotxes 4x2 fins a 1300m3) en alguna de les etapes més dures.  Pel contrari, els vehicles tot terreny han hagut d’afrontar més quilòmetres de dunes, com ha estat el cas del Toyota d’en Dídac i la Irene.

En Dídac, que ja acumula tres victòries i una segona i tercera classificació, ja pensa en la propera cursa amb molta il·lusió i ganes que sembla que li encomana addicitivament aquesta terra tan llunyana com entranyable, dins la seva aparent austeritat. 

Felicitats campions!

 

Darrera actualització: 13.12.2018 | 14:14

Imatges

Enguany han hagut de recórrer més quilòmetres de sorra. Els campions han hagut de sobrepassar moltes dunes sense reductora al seu 4x4.