Pel 2019 pagarem menys IBI

Divendres, 5 d'octubre de 2018 a les 07:00

Josep Cuch incideix que: ”Tot i que l’economia de l’Ajuntament va bé hem de ser conscients que encara tenim un deute important la qual cosa fa que la rebaixa no pugui ser més generosa”.

En la darrera Sessió Plenària, que va tenir lloc el 27 de setembre, un dels punts que es va aprovar de l’Ordre del Dia va ser la proposta que va aportar l’Equip de Govern relativa a la rebaixa de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI).  Aquesta proposta va ser aprovada per la majoria de vots a favor dels grups municipals NIU i ERC.  El PSC es va abstenir, perquè al·legava que aquesta era una mesura electoralista, vista la proximitat de les eleccions municipals pel proper mes de maig de 2019.

L’Equip de Govern ha considerat que després de tres anys de contenció econòmica i una gestió financera molt acurada ha arribat el moment que els veïns i veïnes del municipi puguin gaudir d’una rebaixa en l’impost de l’IBI.  

L’any 2019 aquest impost passarà de tenir un coeficient impositiu de 0,802 € a 0,775 € això suposarà una rebaixa aproximada en el rebut del 3,3 % això vol dir que una edificació que fins ara està pagant un rebut anual de 1350 € el 2019 pagarà 1305 €.

Aquesta mesura ja va sortir publicada ahir dijous al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona i des de l’Ajuntament s’ha obert un període de consulta fins el 19 d’octubre per poder accedir en aquesta documentació per consultar-la i poder presentar al·legacions si escauen.

Darrera actualització: 04.10.2018 | 12:46