Què més se’n sap de Life Clinomics

Dimarts, 10 d'abril de 2018 a les 07:05

S’han presentat els primers resultats del projecte Life Clinomics.

Sant Sadurní d’Anoia acollia el passat mes de març la primera trobada de les meses territorials del projecte europeu Life Clinòmics, liderat per la Diputació de Barcelona, sobre estratègia i accions per l’adaptació al Canvi climàtic en els tres territoris que conformen el projecte com són el Penedès, el Montseny i les Terres de l’Ebre.  La Trobada ha comptat amb la participació del diputat d’Espais Naturals i Medi Ambient, Valentí Junyent.

Aquesta primera sessió es realitzava sota la coordinació logística del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, i comptava amb la participació dels membres de les meses territorials i sectorials dels tres territoris, així com dels seus beneficiaris i experts que col·laboren amb el projecte.

La trobada va comptar amb una presentació de l’estratègia empresarial per fer front al canvi climàtic a càrrec de Damià Deas i Gual, gerent i enòleg de Caves Vilarnau, així com una exposició de la visió de les meses territorials d’Adaptació al Canvi Climàtic del Montseny, les Terres de l’Ebre i l’Alt Penedès, a càrrec dels seus responsables.

La trobada va suposar també una posada en comú de l’activitat de les meses des de la seva constitució i també el debat d’un dels documents centrals del projecte com és l’estratègia per a l’adaptació al canvi climàtic als territoris i sectors on intervé Life-Clinomics.

Amb el projecte Life CLINOMICS es vol millorar la capacitat d’adaptació del sector forestal, de l’agricultura, de la pesca i del turisme, mitjançant l’acció en aquests tres territoris.  

L’Estratègia Europea de Canvi Climàtic recull que  Europa i altres parts del món no tenen cap més opció que prendre mesures d’adaptació per fer front als inevitables impactes climàtics i als costos econòmics, ambientals i socials que se’n deriven. 

 

Font:
Diputació de Barcelona

Darrera actualització: 04.04.2018 | 13:23