Segells de confiança: Què són i amb què ens ajuden

Dijous, 26 d'abril de 2018 a les 19:40

Cada dia més, s’utiliza Internet per realitzar gestions com compres online, recerca d’informació, entreteniment, xarxes socials, etc.

Tanmateix, si les pàgines web o aplicacions que s’utilitzen no es gestionen sota uns criteris mínims de seguretat i privacitat que protegeixin a l’usuari, la confiança amb què es gestiona la navegació pot veure’s afectada per diferents tipus de fraus, de virus, d’exposició de dades personals, etc..  Per evitar aquest risc s’han creat els segells de confiança online per donar millor seguretat a l’usuari internauta.

Per tal de garantir aquesta seguretat, s’ha creat la Responsabilitat Social Corporativa (RSC).  Aquest ens existeix per desenvolupar nivells de qualitat i d’excel·lència per organitzacions i empreses.  Per les empreses es fa necessari mostrar als seus clients les normes o bones pràctiques que implementen en la seva forma de treballar que es vol transparent i responsable.

Els segells de confiança online es basen en un procediment per què les organitzacions ofereixin confiança en el seu web a través d’un sistema de certificació. D’aquesta manera, l’empresa acreditada ofereix nivells de seguretat i qualitat més alts als seus clients, ja que els seus processos són revisats i validats per l’entitat certificadora, fet que alhora  evita a l’usuari fer tantes comprovacions de seguretat.  

Obtenir un segell de confiança és opcional pels empresaris. Un cop l’empresa obté la conformitat amb els requisits d’aquest segell, se li facilita un logotip per publicar al web corporatiu amb el propòsit d’informar i garantir a l’usuari la compra online segura i de confiança per aquest portal.  Normalment, els segells de confiança acostumen a situar-se al peu de pàgina, juntament amb altres elements com els avisos legals, la política de les galetes, els termes i condicons, etc.  En alguns casos, dins l’avís legal d’una pàgina, s’esmenta la presència d’aquest certificat amb un enllaç.

Evidentement, aquests segells es poden falsificar i incorporar a una botiga online fraudulenta sense haver obtingut el certificat legalment. Per això, totes les organitzacions ofereixen un cercador a la seva pàgina web amb el llistat de les botigues virtuals que compleixen els criteris de compra i cumpliment legal en matèria de privacitat i protecció al consumidor.  

 

Font:
Diputació de Barcelona

Darrera actualització: 26.04.2018 | 19:29