Se'n va, però l'esperem amb il·lusió

Dimarts, 6 de juny de 2017 a les 18:05

La Festa Major de Cànoves ja queda enrere.  Després de 3 dies intensos d'activitats engrescadores el balanç d’aquesta ha estat molt positiu. 

Gràcies a l’esforç i treball voluntari de la gent de Cànoves, el programa d’enguany de la Festa s’ha enriquit d’una desena de noves activitats.  El gran entusiasme de la gent ha portat una pluja d’idees que ha enriquit amb escreix el programa festiu.

Ja s’iniciava el dijous amb l'activitat de gimnàstica per a la gent gran com a prèvia.  Aquesta activitat es traslladava al local social de l’ajuntament.

A part dels esdeveniments més populars que es repeteixen any rere any per la seva bona acollida, aquests han compartit espai amb d’altres noves aportacions igualment d’interessants.  Amb tots ells, s’ha creat aquesta rica macedònia festiva de riures i gresca compartits.  

Dels actes nous més espectaculars, s’emporta la palma la baixada de carretons pel camí del Castellar fins el pla de la Rectoria.  Amb 800 metres de recorregut, vehicles de fabricació pròpia amb un mínim de 3 rodes, frens i direcció, baixaven amb emoció tot fent viratges entre les bales de palla que hi havia al circuit.

Sembla que l’acampada familiar al pati de baix de l’ajuntament ha estat un dels plats forts d’aquests dies i que s’estrenava també aquest any.  La gent ha portat les seves tendes per dormir-hi i han organitzat jocs de nit.

No gens menys ha estat la primera Hollyparty de Cànoves, una celebració d’origen hindú, que també ha causat furor entre els més de cent joves participants.  La pols de colors, com a protagonista, ha cobert tots els seus cossos i han pogut seguir alhora, la coreografia de dos monitors de dansa.  Més tard, seguia un bany d’aigua i escuma que ha anat molt bé per netejar-se una mica.

També hi ha hagut sessió de teatre al local social amb el grup Traspunt, que s’estrenava al públic.  Van representar ”El Cafè del centre”, una comèdia ambientada en un poble on tot succeeix en un bar; molt ben decorat, per cert.

Enguany també s’ha estrenat un concurs de truites que, a diferència d’altres concursos de truites, aquest tenia la particularitat que la truita de patates s’havia de fer insitu i en 45 minuts de temps.  No ha participat massa gent, però qui hi ha participat s’ho ha passat molt bé, això si.  De les 4 parelles que hi ha participat totes hi han guanyat, sigui amb el premi a la truita més original o a la més divertida o a la més bonica i, per suposat, a la millor de totes. S’espera que l’any vinent s’engresqui més gent a participar-hi.

També ha tingut cabuda una gimcana popular que ha divertit molt als joves.  A part dels jocs més tradicionals, com la cursa de sacs, córrer amb parella amb les cames lligades i el joc de la cullera, entre d’altres, també hi havia un tractor amb el bolquet aixecat i empastifat de sabó per on calia pujar fins dalt.  Però l’estrella de la gimcana ha estat la cucanya, un màstil ensabonat per on s’havia de pujar escalant i tocar la campana que quedava a la part superior. 

I moltes més activitats tradicionals s’han portat a terme com el ball de gegants, el ball de nit,  les havaneres amb el seu rom cremat, el ball de les bastoneres, els focs d’artifici o el ritme dels batucaires i grallers, entre d’altres més, que han anat amanint aquests dies entranyables.

La regidora de Cultura, Carme Barrio, i tot l’Equip de Govern fan un balanç molt positiu de l’organització de la Festa d’enguany, en què destaca la participació i entusiasme de la gent que ha aportat molt bones idees per fer-ho passar bé a tothom.  Des de l'organització també es dona molt bona puntuació a les activitats programades i a la participació de la gent que ha enriquit i molt, la Festa Major de Sant Muç de Cànoves, la Festa d’estiu.

Fins l'any que ve!

 

Darrera actualització: 06.06.2017 | 17:30