Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Divendres, 17 de novembre de 2017 a les 07:05

Enguany la Setmana se celebrarà del 18 al 26 de novembre de 2017.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus neix d'un projecte de 3 anys que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. L'objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. 

Una Setmana Europea per:

  • Donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria.
  • Fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa.
  • Fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus.
  • Fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus és una oportunitat única per valoritzar les iniciatives existents o iniciar una nova acció de llarg termini per reduir els residus. Així mateix, la Setmana pretén donar visibilitat a aquelles entitats que tenen un compromís ambiental per prevenir els residus en l'àmbit català i europeu. Aquesta visibilitat s'accentua gràcies a la participació en un esdeveniment comú europeu i simultani en 34 regions que, a més a més, té el suport de la Comissió Europea.

El dia 18 de novembre del 2017 se celebrarà el dia temàtic de la prevenció sota el lema "Donem-li una nova vida". L'objectiu és mostrar estratègies i accions centrades en allargar la vida dels productes des de la reutilització i la reparació. Es promouran mercats d'intercanvi o de segona mà, tallers per aprendre a reparar, tallers per personalitzar objectes, campanyes per promoure la donació de recursos d'empreses cap a entitats socials, visites i portes obertes a centres i deixalleries que promouen la reutilització... accions amb una vocació comuna: donar una nova vida!

Les accions més destacades de cada edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus reben el reconeixement públic del Premi Europeu de Prevenció de Residus. El premi té sis categories, una per responsable d’accions (Administració pública, Associació, Empresa, Entitat educativa, Ciutadans i Altres) per reconèixer l’esforç i per donar a conèixer les accions més innovadores.

 El jurat del Premi està format per especialistes europeus independents en matèria de prevenció de residus i personalitats representatives del sector mediambiental reconegudes en l’àmbit europeu.

 

Font:
Generalitat de Catalunya
Agència de Residus de Catalunya

Darrera actualització: 14.11.2017 | 12:44