Un centenar de persones van participar a la matinal d’ocells

Dimecres, 25 d'octubre de 2017 a les 07:05

Aquest passat diumenge  Santa Eulàlia de Ronçana ha acollit una nova edició de la ja tradicional jornada d’ocells que commemora el Dia Mundial dels Ocells.

Els assistents van poder conèixer i veure en directe algunes de les espècies d’aus més habituals dels nostres entorns fluvials

 

Aquest passat diumenge, 22 d’octubre, el parc de Can Font, de Santa Eulàlia de Ronçana, ha acollit durant tot el matí una nova edició de la ja tradicional jornada d’ocells que commemora el Dia Mundial dels Ocells, que té lloc el primer diumenge d’octubre.

Les activitats es van iniciar tocades les 9 del matí amb una passejada per a l’observació d’ocells al voltant del riu Tenes al seu pas pel municipi. Equipats amb prismàtics i guiats per especialistes, els assistents van poder veure diferents espècies d’aus pròpies dels entorns fluvials: tudons, mallerengues, àligues, pit-roig, rossinyol bord i, fins i tot, un exemplar de bernat pescaire. A més, van fer diferents parades per sentir i aprendre a diferenciar el cant dels diferents ocells.

Durant tot el matí, el Grup PARUS va ser l’encarregat de dur a terme el taller d’anellament d’aus, que en aquesta ocasió va anellar exemplars de pit roig, ànec, merla, tallarol de casquet, rossinyol bord i mallerenga torrentera.

Els tallers de caixes-niu, de menjadores i de dibuix -adreçat als més petits de la família- van acabar de completar una jornada dedicada al coneixement de les aus i, especialment, de les aus d’hàbitat fluvial.

Durant tot el matí, un centenar de persones va passar pel parc per participar en les diferents propostes, organitzades pel Grup Ornitològic del Tenes (GOT) i el Consorci Besòs Tordera, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana.

Darrera actualització: 24.10.2017 | 13:23