Un jove esportista canoví d’elit al descobert

Divendres, 27 d'octubre de 2017 a les 07:05

Juanjo Rosal és un canoví de 16 anys que porta una carrera esportiva considerable sobre la bicicleta, especialment la de carretera, des dels 9 anys.

Amb 9 anys ja participava a les diferents proves de la Kids Cup Barcelona en què assolia la primera posició a una d’elles.  Dins la classificació d’aquest campionat, en Juanjo aquell any també quedava el primer classificat a nivell provincial, com repetiria 2 anys més tard. 

El mateix any, també entrava a participar a l'Open Infantil BTT Barcelona, formada per 13 curses, on ja es disputava les primeres i segones posicions. Un campionat de BTT que ha anat repetint fins l’any 2015 i en el que amb 11 anys ja assolia el cim del pòdium.  La fita d’aleshores va culminar amb la quarta posició dins el Campionat de Catalunya que, l’any 2011 i 2012, es proclamava guanyador.

Pel que fa a bicicleta de carretera, els resultats no són menys lloables.  El 2015 es classificava en tercer lloc dins la Copa Catalana.  Dins el mateix any i a nivell Estatal, assolia la segona classificació.  L’èxit més notable va ser l’any passat dins la Copa Catalana que pujava al cim del pòdium, i enguany, es disputa la primera i segona classificació en les diferents proves d’aquesta competició.

Aquest 2017 segueix competint en diversos campionats arreu de l’estat amb no menys bons resultats dels que se’n destaca la primera posició en la general de “La Vuelta Ciclista a los Valles Mineros”.  Vista la seva bona trajectòria, la Fundació Alberto Contador l’ha cridat enguany per formar part del seu equip.

Des de la Regidoria d’Esports es promou i es dona suport a l’esport d’elit que, a través de diferents modalitats esportives, representen el municipi de Cànoves i Samalús a nivell nacional i internacional.  Per això, s’incentiva als esportistes locals amb contractes de suport institucional del Consistori.  Juanjo Rosal és un dels esportistes que ha sol·licitat acollir-se a aquest patrocini d’esportista d’elit en la modalitat de ciclista de carretera que, ben aviat, en podrà gaudir.  Tant és així, que l’Equip de Govern signarà enguany un contracte de suport institucional del Consistori materialitzat amb una aportació econòmica de 300€.

Endavant, campió!

Darrera actualització: 26.10.2017 | 18:33