Vine a donar sang

Diumenge, 10 de juny de 2018 de 10.00 h a 14.00 h

El Banc de Sang i Teixits és el responsable únic de subministrar sang i hemoderivats a tots els centres sanitaris públics i privats de Catalunya i de vetllar per mantenir uns estocs estables durant tot l’any.

Per aconseguir-ho, s’organitzen més de 80 campanyes de donació cada setmana en més de 625 municipis i en empreses i entitats socials d’arreu de Catalunya.  També es disposa de 16 centres fixos de recollida en els principals hospitals de referència. Amb tot, s’aconsegueix donar cobertura al 98% del total de la població catalana.

Tot i que Catalunya presenta un dels millors índexs de donació d’Espanya, amb 40,55 donacions per mil habitants i any, encara hi ha molta feina per fer. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) situa el llindar òptim de donació entre les 43 i les 45 donacions per cada mil habitants i any. 

Per disposar sempre de sang suficient i segura, cal  incorporar la donació de sang com un hàbit a la nostra vida i com una forma de participació cívica en la societat.

Al Banc de Sang i Teixits li calen més de 1.000 donacions de sang al dia per tal de garantir que tots tinguem sang quan ho necessitem, ja sigui per les intervencions quirúrgiques, pels tractaments oncològics, pels trasplantaments o per casos d’accidents greus.

Els requisits mínims per convertir-se en donant són tenir més de 18 anys i pesar més de 50 quilos.  Per fer la donació no cal estar en dejú i pels qui tenen algun dubte o pregunta aquesta entitat ha posat a disposició un número de telèfon per resoldre qualsevol qüestió:

902 111 444 (Sanitat Respon 24 hores).

Darrera actualització: 17.05.2018 | 17:30