La fibra òptica pública ja passa per Samalús

Dimecres, 12 de setembre de 2018 a les 08:00

La Diputació de Bacelona i la Generalitat de Catalunya faciliten l'arribada de la fibra òptica pública per garantir la igualtat d'oportunitats.

Tal com es va anunciar uns mesos enrere, la Diputació de Barcelona està fent arribar fibra òptica als municipis petits per mitjà de canalitzacions a les carreteres. 

El projecte es porta a terme en una primera fase des del passat mes de maig en tres carreteres del Vallès Oriental: La BP-5107, que uneix La Garriga i Cànoves; la BP-5109, que creua Sant Antoni de Vilamajor i la BV-5108, que és la que surt de Cardedeu en direcció Cànoves. Són 22 quilòmetres els que s’estan cobrint.

Segons la Diputació, l’obra s’acabarà abans de finalitzar l’any i té l'objectiu, en aquesta primera fase, de fer arribar als municipis que tenen vials propietat de la Diputació de Barcelona la banda ampla al llarg dels vorals, mitjançant un tritub dins el qual hi ha el cable públic i d’altres que es podran llogar a les operadores privades. I és que un altre dels objectius del projecte és facilitar la competència i comptar amb uns preus més atractius pel consumidor. Un cop el cablatge de la fibra arribi al nucli urbà l’ajuntament s’encarregarà de fer-lo arribar a tot el muinicipi.

En una segona fase, prevista pel 2019 o 2020, afectarà  les carreteres de la Generalitat de Catalunya que connecten amb vies de la Diputació de Barcelona.  Fet que beneficiarà als municipis de  Parets del Vallès, Bigues i Riells, Campins, Fogars de Montclús, Sant Feliu de Codines, Santa Eulàlia de Ronçana, Martorelles i Vilanova del Vallès.

Es calcula que unes 30.000 persones del Vallès Oriental es podran beneficiar d’aquest projecte on s’hi inverteixen 1’7 milions d’euros.  A més, s’obtindran carreteres intel·ligents (smart roads) que també han de permetre reduir la sinistralitat, mitjançant la instal·lació d’un seguit de sensors al llarg de la carretera que detectaran glaçades a la calçada, accidents, trànsit de ciclistes, etc.

Darrera actualització: 06.09.2018 | 12:55