Reducció del calendari de preinscripció del curs 2018-19

Dijous, 12 d'abril de 2018 a les 07:05

El procés de preinscripció dels ensenyaments de segon cicle d’educació infantil, primària i secundària obligatòria s’ha reduït gairebé en un mes.

Aquesta vegada, la preinscripció de segon cicle s’iniciarà el dia 13 d’abril i finalitzarà l’endemà de Sant Jordi.  Es redueix el calendari, tal i com sol·licitava la comunitat educativa.  D’aquesta manera, es facilitarà que un major nombre d’alumnes nouvinguts o que es trobin situacions de canvis, per exemple de domicili, puguin participar en el procés de preinscripció de forma ordinària.

La preinscripció per als cicles formatius de grau superior a FP es farà electrònicament amb la qual s'elimina la preinscripció en paper, com a primer pas en el repte de l'Administració electrònica i l'entrada necessària en el procés de preinscripció.

La preinscripció és el tràmit que cal fer per ser admès per primera vegada en un centre sostingut amb fons públics i per canviar de centre.

Cada centre educatiu informa del seu projecte educatiu, dels ensenyaments que imparteix, de les places de què disposa, de l'adscripció a altres centres i si té mitjans específics d'adaptació a determinades discapacitats dels alumnes. Normalment els centres organitzen jornades de portes obertes abans del període de preinscripció.

Cada any el Departament d’Ensenyament publica la resolució que regula el procés de preinscripció, on s'estableixen les dates i els terminis que són específics per a cada ensenyament.

 

Font:
Generalitat de Catalunya

Darrera actualització: 04.04.2018 | 10:35