El Parlament Europeu va aprovar a l’abril noves normes sobre alimentació ecològica per donar suport als productors i oferir als consumidors productes d'alta qualitat.
El ple va recolzar la nova llei sobre producció ecològica i etiquetatge, el contingut del qual va ser acordat el juny de l'any passat per negociadors del Parlament i el Consell, amb 466 vots a favor, 124 en contra i 50 abstencions.
La nova llei ha estat pactada amb el Consell i té com a objectius assegurar aliments ecològics de qualitat amb controls estrictes al llarg de tota la cadena de subministrament, impulsar la producció dins de la UE tot augmentant l'oferta de llavors i animals ecològics i, finalment, evitar la contaminació amb pesticides químics o fertilitzants sintètics.
Quatre anys després de l'entrada en vigor del reglament, la Comissió avaluarà sobre l'efectivitat de les normes per evitar la contaminació i sobre l'efecte dels llindars nacionals i proposarà, si el veu necessari, legislació per harmonitzar-los.
Font: Parlament Europeu