Etiquetatge dels aliments

Dissabte, 15 d’abril de 2017

Espai informatiu sobre l’etiquetatge dels aliments

Desenvolupament dels aspectes regulats pel Reglament europeu sobre la informació alimentària facilitada als consumidors. 

Per tal de facilitar l’aplicació del nou Reglament d’etiquetatge 1169/2011 d’informació al consumidor, el Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya ha creat un espai web amb informació.

 L’objectiu d’aquest apartat és facilitar a les empreses el compliment de la normativa i ajudar-les perquè la informació que han de fer constar a les etiquetes sigui la correcta i d’altra banda, garantir als consumidors que disposaran de totes les indicacions obligatòries que han de constar en les etiquetes dels aliments perquè puguin fer una elecció informada i responsable.

 L’etiquetatge dóna tota la informació relativa a les característiques pròpies dels aliments, des de la seva naturalesa i procedència fins als ingredients que el componen i les seves característiques.

 El correcte etiquetatge garanteix la circulació d’aliments segurs, la protecció dels interessos de les persones productores i consumidores i evita les pràctiques enganyoses.

 

Font:
Generalitat de Catalunya
Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació 

Darrera actualització: 13.04.2017 | 14:27