Prou violència masclista

Dilluns, 30 d’octubre de 2017

Des de febrer que al Vallès Orienta es treballa sobre la violència masclista per garantir una adequada atenció a la dona i als seus fills.

La regidora de Serveis Socials, Carme Barrio, va assistir el passat dimecres 25 d’octubre a l’acte de Presentació del Treball en Xarxa per l’Abordatge de la Violència Masclista al Vallès Oriental, conjuntament amb alcaldes, regidors i tècnics de l’àmbit social.

L’acte, que va tenir lloc a la sala d’actes de la Guàrdia Urbana de Granollers, estava constituït per dues meses. La primera mesa la formava la consellera comarcal de l’Àrea de Polítiques Socials i Igualtat, Mª Lluïsa Berdala, la cap de l’Oficina de les Dones i LGTBI de la Diputació de Barcelona, Mireia Daniel, la directiva executiva de l’Institut Català de les Dones, Núria Ramon i l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral.

La segona mesa estava constituïda per la cap de l’Àrea de Polítiques Socials i Igualtat, Montse Rossines, la tècnica de l’Àrea de Polítiques Socials del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Núria Rius, la treballadora social del Servei d’Atenció Primària del Vallès Oriental i treballadora de l’Institut Català de la Salut, Lourdes Sánchez, la tècnica de Serveis Socials Bàsics de l’Ajuntament de Granollers, Roser Ruiz i la representant del Departament d’Ensenyament a Serveis Territorials Maresme, Anna Castany.

El Consell Comarcal del Vallès Oriental, conjuntament amb bona part de les institucions públiques municipals i supramunicipals compromeses en l’abordatge de la violència masclista de la comarca, va iniciar el darrer mes de febrer un treball al Vallès Oriental amb els diferents serveis i àmbits que prevenen, detecten i intervenen en situacions de violència masclista, amb la finalitat de garantir una adequada atenció a la dona i als seus fills.

Després de mesos de treball conjunt, on hi ha participat prop d’un centenar de professionals de l’àmbit de la salut, l’àmbit social, de seguretat, d’ensenyament, de justícia, d’habitatge, d’infància i de joventut, s’ha posat en evidència la importància de garantir l’atenció integral i la coordinació entre els diferents serveis.  Actualment, s’ha arribat a uns acords mínims per aconseguir aquesta fita així com a comprometre’s a continuar treballant junts per revisar, corregir i millorar els punts febles, així com reforçar els punts forts de la nostra intervenció.

Com a fruit d’aquest treball, s’ha elaborat un document validat pels citats professionals on es recullen aquells acords presos en les sessions de treball i les propostes futures.

Com a línies d’estratègia, accions de futur i compromís tenim les actualitzacions del protocol comarcal, l’avançament en la prevenció de la violència masclista al Vallès Oriental, la garantia de l’atenció als fills i assegurar la formació i la capacitació dels diferents equips professionals.

Darrera actualització: 30.10.2017 | 10:02